Gå till innehåll

Utbildningar

Alla planerade utbildningar för 2023

Historiskt har vi haft ett flertal utbildningar:

  • Nybörjarkurs i biodling - Lär dig att bli biodlare
  • Lilla biodlarskolan -  Biodling för barn
  • Hudvård från bikupan - Tillverka salvor och krämer med produkter från bikupan

Nybörjarkurs i drottningodling 2023

Kursinnehåll
Målet är att alla deltagare ska veta hur man odlar drottningar och kunnat prova på detta under kurens gång. Kursen pågår under 7 kurstillfällen under vår och sommar.

Kursplan

Kursen pågår under 7 vardagskvällar i maj – augusti, ca 3 lektionstimmar per tillfälle.
Plats: Första kvällen träffas vi Hisingens Biodlarförenings lokal på Ljungängsbacken, övriga blir ute i en bigård (ev. Ljungängsbacken). När odlingen väl har startat behöver kursen hållas de dagar som odlingen behöver tillsyn enligt odlingsschemat. Det gör att träffar kommer att inträffa olika dagar under veckan när vi väl börjar att odla.

Förkunskaper

För att förstå kursen behöver du som deltagarna ha gått en nybörjarkurs och gärna ha något/några års erfarenhet av biodling. För övrigt krävs inga förkunskaper då detta är en grundutbildning i drottningodling.

Studiematerial
Drottningodling steg för steg - har du inte boken kan vi beställa vi den via SBR - ange gärna detta i anmälan.
Cirkeln arrangeras i samarbete med Hisingens biodlarförening. Kursledare är Roger Hilmersson


Bra att veta
För att förstå kursen behöver du som deltagarna ha gått en nybörjarkurs och ha något års erfarenhet av biodling. Det är bra om du som deltagare har minst 2 till 3 samhällen då tänkt odling kommer att behöva bin och förutsättning att larva drottning.
När drottningodlingen väl har startat behöver kursen hållas de dagar som odlingen behöver tillsyn enligt odlingsschemat. Det gör att träffarna inte kommer att hållas på en fix dag i veckan utan hoppa runt lite. Träffarna kan också ske oftare än 1 veckas mellanrum, vilka dagar bestäms i samråd med deltagarna.

Anmälningsinformation
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda. Anges datum är detta preliminärt och kan bli fram flyttat om vi behöver få in fler anmälningar. Preliminär start är den 24 maj 2023.

För mer information kontakta:

Kursledaren på e-mail r.hilmersson@gmail.com eller på tel 0739-34 60 14. För frågor gällande anmälan eller betalning etcetera kontakta Studieförbundet.

https://www.sv.se/avdelningar/sv-goteborg/kurser-hos-sv-goteborg/drottningodling-biodling-70192

I samverkan med